EM ovratnice – močnejši v boju proti parazitom

EM ovratnice – močnejši v boju proti parazitom
september 3, 2018 zinaj
In Nekategorizirano

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

V naši trgovinici smo vedno na lovu za prijaznimi metodami obrambe proti parazitom. Ker želimo v telesa naših najboljših prijateljev in zvestih spremljevalcev vnašati čim manj kemičnih pripravkov, smo se odločili, da res izpopolnemo ponudbo proizvodov, ki pasje telo ščitjo tako od zunaj kot od znotraj. Cvetkinemu pršilu proti klopom in Pasjemu česnu smo tako dodali še ovratnico, ki je na slovenskem tržišču še dokaj nepoznana, v tujini pa so njeni pozitivni učinki prepričali že mnogo ljudi. O čem govorimo? O EM ovratnicah.

EM ovratnica je naravna, psu in okolju prijazna zaščita pred paraziti, poleg tega pa z redno uporabo opazimo še mnoge druge pozitivne učinke. Vpliva namreč tudi na vsesplošno dobro počutje psa, lepo dlako, miren, kvaliteten počitek in celo bolj uravnoteženo vedenje. Kako deluje? Ovratnica je sestavljena iz 2 komponent – paracord  vrvic, ki so spletene v različne vzorce, ter keramičnih tulcev v katere so zapečeni efektivni mikroorganizmi.

Keramični tulci so narejeni s pomočjo fermentacije posebnih glin s približno 80 različnimi mikroorganizmi, sive pipe so pečene na 1200°C, svoje lastnosti pa obdržijo za skoraj nedoločen čas- zaradi spremembe strukture gline med pečenjem. S tem se EM tudi ujamejo v njeno matriko.

Efektivni mikroorganizmi (EM) oddajajo dolge infrardeče žarke- to so najdaljši žarki v svetlobnem sprektru in ta valovna dolžina je izjemno kompatibilna s človeškimi in živalskimi tkivi. Telo jih zlahta absorbira tudi do 7.5cm globoko. Ker dolgi infrardeči žarki odpravljajo zbitke krvnih celic, izboljšajo prekrvavitev in zaradi globokega prodiranja učinkujejo globlje kot le na površini kože. Občutek toplote dajejo tako, da aktivirajo celice. Okolje, ki ga ustvarijo v pasjem telesu, postane bolj uravnoteženo in na ta način tudi zmanjša število klopov, ki se prisesajo na psa.

EM so 100% naravni, ne puščajo barve, nimajo vonja in so primerni za vse pse, ker ne povzročajo alergij. Vzdrževanje je zelo enostavno in če jih vzdržujete prav, vam vračajo s svojim delovanjem. EM ovratnico na vsake dva tedna operite v hladni vodi, brez umetnih mil in posušite na soncu, da se EMčki napolnijo s toploto in energijo sonca.

Za maksimalen izkoristek EM ovratnice naj jo pes nosi prve štiri tedne 24 ur na dan, po štirih tednih jo lahko snamete ponoči, vendar bo bolj učinkovita, če jo nosi 24 ur na dan.

Informacije o efektivnih mikroorganizmih smo si sposodili na blogu proizvajalca Knotish, ki ovratnice izdeluje ročno in jih dobavlja v našo trgovinico.