V iskanju popolne igrače

V iskanju popolne igrače
marec 29, 2018 zinaj

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Ste se kdaj vprašali, zakaj se vaš kuža ne želi igrat? Ste mu kupili piskajočo igračko, pa se je skril za kavč? Uniči čisto vse, kar mu pride pred gobček? Berite naprej.

Obstaja nešteto načinov igre in zabave. Ljudem so smešne različne stvari in vsak si izbira svoje prostočasne dejavnosti, ki ga veselijo in polnijo njegovo življenje z zadovoljstvom. Kako pa si predstavljamo pasjo igro? Po večini je to prinašanje žogic, cufanje za igračo ali lovljenje. Naj vam povemo- načinov igre je neskončno in prav vsak je najboljši- dokler je varen in zabaven za vašega psa. V naslednjih korakih boste izvedeli, kako izbrati popolno igračo za vašega kosmatinca.

plavalci: če je našemu pasjemu prijatelju največji žur tisti v vodi in obožuje čofotanje in plavanje, potem izberimo igračo, ki plava na vodi. Razen tega naj bo primerne oblike za metanje in prinašanje, pazimo pa tudi na dobo uporabnosti (nekateri materiali začnejo s pogosto izpostavljenostjo vodi preperevati).

uničevalci: prava frustracija je, če naš pes vse prikupne, nove igračke uniči v roku 10. minut! Pri takšnih psih izbirajmo trpežnejše igrače s čim bolj gladko površino in jamstvom na neuničljivost. Bodimo tudi bolj pozorni na to, da pes nikole igrače zares ne načne: igra naj bo zabavna in aktivna, z igračami pa ga ne puščajmo samega.

občutljivčki: nekateri kužki so iz takšnih in drugačnih razlogov bolj občutljivi tako na način igre kot na izbiro igrače. Če imate doma kosmatinca, ki ne ‘pade na prvo žogo’ poskusite z mehkimi igračami, ki so prijetne in zanimive. V igri pazite, da bo vaš kuža pogosto zmagoval in mu tako dvignite samozavest.

sladokusci: hrana je vedno bolj zanimiva, če ni postrežena na pladnju! Tiste kužke, ki jim marsikatera poslastica ne diši preveč, ravno tako pa so izbirčneži, ko beseda nanese na igro, presenetite z igračo, ki se jo da napolniti s hrano. Uporabljajte mokro, mehko hrano, ki omamno diši, igračo pa skrijte nekam, kjer jo bo moral še poiskati. Takšan igra stimulira čisto vse čute našega psa, zato je odlična popestritev vsakdanjika za vse starosti in velikosti!

Pazite, da so vse igrače, ki jih ponudite svojim psom netoksične. Ker je dobro, da nismo ozaveščeni le o zdravju naših kosmatincev pač pa tudi o zdravju našega okolja, izbirajte igrače, ki so reciklirane oziroma se jih da reciklirati. Takšne igrače so ponavadi tudi nenevarne v primeru, če odtrgan košček vaš kuža zaužije.
Pa veliko pomladne navihanosti in igranja vam želimo!