Kam na izlet?

Kam na izlet?
september 6, 2017 Sandra Senica

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Poletje je pri koncu in precej nas je že izkoristilo svoj dopust. Da pa do konca izkoristimo sončne, tople dni, ki so nam še ostali, sem se odločila, da vam pripravim nekaj idej, kam vse se lahko s psom odpravite na izlet za vikend. Meni so bolj všeč mirni kotički, kjer ni veliko drugih ljudi. Zato vam ne bom pisala o Bohinju, Šmarni gori in pasjih plažah na obali.

 

Ljubljansko barje

Barje je meni super, ker je idealno za dolge sprehode, igro s psom, lovljenje žogic in občudovanje čudovite narave. Pa še blizu Ljubljane je. Z malo sreče ni nikogar, razen njegovih stalnih prebivalcev, nutrij, srnjadi, račk, fazanov, včasih srečamo tudi kakšnega zajčka. Travniki, občasno nekaj gozda, dolge makadamske poti, ki večinoma ne pripeljejo do nobenega posebnega cilja in široki z vodo napolnjeni jarki. Zame odličen kraj za miren sprehod ali pa uganjanje norčij z mojo kosmatinko.

Iški Vintgar

Še vedno na Barju, ampak ob čudoviti strugi Iške. Prijetna hladna senca ali pa sončenje na skali, čofotanje v nizkih vodah ali plavanje v globokih tolmunčkih. Tukaj je sicer malo več ljudi, ampak med tednom ni toliko gneče in vedno si sigurno lahko najdeš čisto svoj prostor ob reki, tudi med vikendi. Tam je tudi gostilnica, kjer se lahko okrepčata skupaj s kosmatincem, saj so vedno dobrodošli in lepo sprejeti.

Kamniška Bistrica in Slap Orglice

Izvir Kamniške Bistrice je idealen kraj za ohladitev v toplejših dneh. Sicer je za vikend tam vedno veliko ljudi, ampak med tednom obisk ni pretiran. Tam je tudi koča kjer si lahko privoščite kakšno domačo jed. Iz Kamniške Bistrice se lahko podate tudi v bližnje gore.

Slap Orglice se nahaja malo prej. Slap Orglice je najlepši pozno spomladi in zgodaj jeseni, poleti je slap nekoliko okrnjen, vendar še vedno poskrbi za prijetno ozračje. Kosmatinci uživajo v neokrnjeni naravi, mi pa si lahko ogledamo tudi ostanke partizanske bolnice. Pot do slapa je enostavna in za ta izlet ne potrebujemo posebne kondicije.

 

Planinski dom Rašica – Vrh Staneta Kosca

Če iščete sproščujoč gozd, le nekaj kilometrov oddaljen iz centra Ljubljane, se odpravite do vrha Staneta Kosca na Rašici. Nešteto poti po gozdnem pobočju, razgledni stolp in simpatičen Planinski dom, ki vas čaka na vrhu, vas bodo zagotovo napolnili s pozitivno energijo.

Poleti gozd poskrbi za prijetno klimo, pozimi pa, zaradi lahko dostopnega terena, kljub snegu pridemo na vrh brez težav. Jesen je še posebej čarobna, ko se gozd odene v pisane barve. Gozd, ki obdaja Rašiško pobočje je tako ali tako sam po sebi dovolj zanimiv, da se psi lahko razmigajo, prevohajo vse sledi in se seveda malo poigrajo z nami.

Rašica je psom izredno prijazna izletna točka. V Planinskem domu so izredno ponosni na svojega kosmatinca, zato še posebej lepo poskrbijo za vse kužke. Na voljo jim je Pasji bar s svežo hladno vodo in pasjimi piškoti, da se tudi oni okrepčajo.

 

 

Kamorkoli se boste podali, poskrbite da ne boste motili živalic, ki so tam doma in ne pozabite s seboj vzeti vrečk za kakce, ki so biorazgradljive in tako poskrbite, da bo narava čim manj onesnažena. Kljub temu, da ni več pretirane vročine, pa poskrbite, da bo vaš kosmatinec imel s seboj dovolj vode, kakšen prigrizek in najljubšo igračo.