Mačja gospoda

Mačja gospoda
avgust 11, 2017 Sandra Senica

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Mačje gospodične in gospodi so ponavadi tisti, ki kraljujejo v naših domovih. Za razliko od psov se redko ozirajo na naše želje. Prej se bomo mi prilagodili njihovim. In ker jih imamo radi, jim seveda ustrežemo.

Čeprav je še vedno veliko brezdomnih mačk, ki živijo na prostem ali jih imajo ljudje za lovljenje miši, se vse več lastnikov zaveda, da tudi mačke potrebujejo kvalitetno hrano in topel dom. Mačke so v resnici navadno precej bolj izbirčne, kot psi in jim vse ni po godu. Rade imajo hrano z visoko vsebnostjo mesa. Seveda se kvaliteta hrane pozna na mehkem, svilnatem kožuščku in splošnem zdravju mačk.

 

So tudi zelo igrive in sploh tista mačja smetana, ki živi v udobju stanovanj, potrebuje zaposlitev. Zato lahko poskrbimo z različnimi praskalniki, igračkami in tako kot za pse, lahko uporabimo tudi igrače, ki se jih da napolniti s priboljški, ki med igro padajo ven.

Verjetno vsak lastnik mačke pozna tudi mačjo meto. Učinke mačje mete lahko uporabimo pri učenju mačk, saj jih zelo  privlači. Če vaša mačka z veseljem vaš kavč uporablja namesto praskalnika, mačjo meto potresite po praskalniku in ga tako naredite bolj zanimivega. In če vaša gospodična ali gospod ni tako navdušen nad posteljo, ki ste mu jo kupili, lahko z mačjo meto poskrbite, da jo bo imel veliko raje. Mačjo meto lahko vzgojimo sami, saj je zelo trdoživa rastlina, ki ne potrebuje veliko nege ali pa jo kupimo v obliki sušenega zelišča ali spreja. V naši trgovini pa lahko kupite igrače, ki vsebujejo mačjo meto in zagotavljajo zabavo za mačko in seveda za njene lastnike ob opazovanju mačjih norčij.

Zato mačkam privoščite le najboljše. Da bodo zdrave, srečne in zadovoljne. Z veseljem se bodo pocrkljale pri vas in zadovoljno predle, v zameno za vašo ustrežljivost.