Hranjenje s surovo prehrano

Hranjenje s surovo prehrano
julij 25, 2017 Sandra Senica

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Hranjenje psov s surovo hrano tudi v Sloveniji dobiva vse več podpornikov in miti o takšnem načinu pripravljanja hrane postajajo stvar preteklosti. Tako kot naša hrana postaja vse bolj težko sledljiva in močno procesirana, žal pogosto tudi v svetu briketirane hrane za pse ni vse tako rožnato, kot obljubljajo lepe besede na reklamnih panojih in embalažah. Zato je izrednega pomena, da se o tem temeljito pozanimate in izberete certificirano hrano s preverjenimi dobavitelji virov. Ker smo tudi ekološko ozaveščeni vas spodbujamo, da se odločite za hrano, ki ni le kakovostna izbira sama po sebi, pač pa je tudi prijazna naravi (z embalažo) in podpira idejo trajnosti.
Hranjenje s surovo hrano nam omogoča, da svojemu psu pripravimo svežo hrano, ki ustreza njegovim potrebam in ga oskrbuje z vsemi hranili, ki jih potrebuje za dolgo in zdravo življenje. Ker je v briketirani hrani navadno ogromno sestavin, nam hranjenje s surovo hrano omogoča boljši pregled nad tem kaj točno roma v pasji želodček in tako v primeru alergij tudi lažje izločanje stvari, na katere sistem reagira. Vsekakor pa je pomembno, da se o tovrstnem hranjenju temeljito pozanimate in tako poskrbite, da pes zaužije vse, kar potrebuje.

Nekateri lastniki hrano pripravljajo sami. Meso, organe in kosti odkupujejo od lastnih virov ter po potrebi ali želji dodajajo zelenjavo, sadje in tudi vir ogljikovih hidratov. Poleg tega se veliko lastnikov odloča tudi za dodajanje dodatkov, ki učinkujejo kot podpora imunskemu sistemu ali pa so bolj specifično usmerjeni (npr. za pse s težavami s sklepi, ledvicami, …). Zraven lahko dodajate tudi mešanico Mighty mixer, ki naj predstavlja nekje do 20% obroka in je namenjena kot dopolnilna hrana surovi. Tako bo vaš kosmatinec dobil vsa potrebna hranila, zapakirana v zelo okusno večerjo.
Ker pa priprava hrane zahteva določen čas in trud, se veliko ljudi odloča tudi za hranjenje z že pripravljeno surovo hrano. V naši trgovini vam v tem z veseljem ustrežemo, zato vam ponujamo hrano Natures menu. Dobavljiva je kot zamrznjena popolna in uravnotežena hrana, ki jo zjutraj preprosto vzamete iz zamrzovalnika, zvečer pa postrežete kot svež obrok.

Če se odpravljate na morje je dobra alternativa tudi liofilizirana (z zamrzevanjem sušena) hrana, ki ohrani vse hranljive snovi in okus. Lahko jo zmešate z vodo (nastane kaša) ali pa jo potrežete kar v hrustljavih kockah. Nature menu vam ponuja tudi liofilizirane priboljške za vsakodnevne sprehode, sicer pa tudi zelo kvalitetno ponudbo mokre hrane v konzervah ali vrečkah. Več informacij dobite na naši spletni strani, z veseljem pa vam bomo svetovali tudi v naših trgovinicah. Obiščete nas lahko v Ljubljani ali Radovljici.