Mentalna zaposlitev psa, ko nas ni doma

Mentalna zaposlitev psa, ko nas ni doma
julij 22, 2017 Sandra Senica

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Ste že kdaj prišli iz službe in vas je pričakala ubita plišasta igračka, razstreljena pasja postelja ali kaj podobnega? Zraven pa je stal vaš kosmatinec z izrazom, ki je govoril: “Ne vem kaj se je zgodilo, kar eksplodiralo je?! Sem hotel sestaviti nazaj, pa ni šlo…” 🙂

 

Sploh pri mladih psih, se to zna občasno zgoditi… Poleg vzgoje, morebitne uporabe boksa ali priveza, lahko preprečite take dogodke na psu zanimiv in prijeten način.

Sama sem ponosna lastnice Elle Roo. Imam jo neizmerno rada, je najbolj simpatična kosmatinka pod soncem, zelo inteligentna in me je naučila več, kot katerikoli pes do sedaj. Ker je precej pametna, ji hitro postane dolgčas. Mojo službo imam res rada, ampak to pomeni, da je Roo, okrog 6 ur na dan, sama. Seveda skrbim za to, da ima dovolj gibanja, da je zaposlena, ko sem doma in da ji nič ne manjka. Pa vendar je, kot mladič, bila mnenja, da to ni dovolj… 🙂

 

Ko me je nekajkrat doma pričakal “ubiti” plišasti medvedek, enkrat pa celo razstreljena njena postelja, sem se za reševanje problema poslužila boksa in igrač za pse. Roo smo boks predstavili, kot samo njen prostor in se v njem počuti odlično. Da pa ji ni bilo dolgčas, je imela na voljo vedno kakšno igračo ali dve. Poleg igrač primernih za zvečenje, ki so roko na srce, imele bolj kratek rok trajanja, so se, kot zelo uporabne, izkazale igrače, ki se jih da napolniti s priboljški.

 

Zame je bilo enkratno odkritje igrač WestPaw, ki so ne le okolju prijazne in ne toksične, pač pa tudi nudijo garancijo na neuničljivost. Testirane so bile v zavetišču za volkove in v primeru, da vašemu kosmatincu uspe prekašati entuziazem volkov, vam ob uničenju, igračko brezplačno zamenjajo.

 

Da se kosmatince zaposli in stimulira njihove možgančke, je meni osebno najljubša njihova Toppl igračka, ki se lahko napolni s priboljški, namaže s Pasjim kokosom ali Arašidovim maslom, za večjo težavnostno stopnjo, pa lahko sestavite dve igrači skupaj.

Za manjše pasme ali bolj nežne kužke pa pri nas lahko dobite igrače Beco, ki so narejene iz riževih vlaken, ne toksične in prav tako okolju prijazne. So prav tako zelo vzdržljive, vendar ne dovolj za Roo. Super za polnjenje s priboljški so njihove žogice in kosti. Za zvečenje pa je meni všeč njihova igrača iz vrvi, narejena iz konoplje in bombaža, ki psom dobro očisti zobe.