Igrajmo se!

Igrajmo se!
junij 5, 2017 Melisa Gromilic

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Ljudje s psi delimo že skoraj 15000 let zgodovine. V tem času smo se naučili izjemno dobro komunicirati drug z drugim, psi pa so postali naši vsakdanji spremljevalci, brez katerih si življenja ne znamo več predstavljati.

Ljudje s psi poleg življenjskega prostora delimo tudi skoraj edinstveno lastnost, ki jo v naravi redko vidimo – radi se igramo tudi dolgo v odraslo dobo in starost. Preko igranja se sproščamo, družimo, smejimo in razvijamo svoje sposobnosti. Podobno je s psi. Že pasji mladiči se skozi igro z vrstniki učijo spretnosti – razvijajo motoriko, se učijo pravil obnašanja in iščejo prostor, kamor v svoji skupini spadajo.

Podobno kot ljudje, pa so si tudi psi med sabo različni. Nekaj je k temu pripomogla dolgoletna selekcija, ki je psom podelila razne naloge, veliko pa je odvisno tudi od karakterja našega ljubljenca. Pasme so se razvijale v različne smeri; psi so postali lovski tovariši, ključni pomočniki pastirjev pa tudi zaščitniki in družabniki. Kot je različna njihova zunanja podoba pa se med sabo razlikujejo tudi v potrebi po aktivnem preživljanju časa. Nekateri psi se zadovoljijo že s sprehodom in našo družbo, drugi pa za miren spanec potrebujejo tudi fizično in mentalno zaposlitev.

Na kaj pomislimo? Na igrače seveda! Današnji trg ponuja pester spekter igrač za vsako kosmato željo. Frizbije za atlete, žogice, ki se jih da napolniti s hrano za mislece in mehke igrače iz blaga za crkljivce. Kaj vašemu psu ustreza, boste morali ugotoviti sami, za nasvet pa lahko vprašate tudi prodajalca v trgovinah ali inštruktorje v pasjih šolah. Pomembno je, da ste poleg ostalih stvari pozorni tudi na trpežnost, zato je včasih dobro v kvalitetno izdelano igračo vložiti tudi kakšen cent več, saj bo trajala dlje časa. Igrače naj bodo tudi izdelane iz materialov, ki vašemo psu ne bodo škodovali. Takšne so ponavadi igrače, izdelane iz naravnih materialov. Vaš pes bo zadovoljen in varen, vi pa boste investirali v zdravo in manj obremenjeno okolje.

V naši trgovini najdete raznoliko ponudbo: žogice, igrače, ki jih napolnite s hrano (ali v pasto zmešate kokosovo olje z našimi piškotki po željenem okusu, ki jih predhodno zdrobite v manjše koščke), frizbije, igrače iz blaga, vrvi za vlečenje v različnih velikostih in oblikah. Ker prisegamo na kvaliteto Vam ponujamo igrače proizvajalcev BecoPets in West Paw. Prve so izdelane iz gume na osnovi riževih luščin, so naravne in okolju prijazne druge pa imajo garancijo na neuničljivost, ne vsebujejo lateksa, BTA in niso toksične. Pomembno je tudi, da se jih da v celoti reciklirati. In čeprav pregovor za tiste, ki si niso najbolj simpatični pravi “kot mačke in psi”, se v naši pretežno pasji ponudbi najde tudi kaj za prefinjen mačji okus.

NAMIG! Poletje je tukaj in z dolžino dneva naraščajo tudi temperaturare. Veliko psov se rado ohladi v vodi, zato so v tem letnem času krasna izbira igrače, ki na vodi tudi plavajo. Ne samo, da je plavanje izredno blagodejna aktivnost za psa, z zanimivo igračo, ki jo lahko pes prinaša iz vode, boste svojega, morda malce nezaupljivega kosmatinca, tudi lažje prepričali v poletne norosti.