Piškoti za pse in njihova sestava… Zakaj je to pomembno?

Piškoti za pse in njihova sestava… Zakaj je to pomembno?
marec 30, 2017 Neva Lukša

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Velikokrat se zgodi, da imamo vse do potankosti razdelano ob prihodu novega pasjega člana družine, pri priboljških pa nekako ostane nedorečeno katere piškoti za pse bodo nagrada našim novim kosmatim kepicam sreče. Najbrž je prvi psiček, ki ga sprejmemo v svoj dom za večino velik izziv. Priprave na novega člana, prebiranje forumov in pridruževanje skupinam, kjer bi lahko prebrali koristne nasvete za najboljši začetek skupnega bivanja.

Pa najbrž se to, da se o priboljških za pse ne podučimo ne zgodi namenoma, ampak je toliko drugih, konec koncev, bolj pomembnih znanj o potrebah novega člana, da se s takimi vprašanji srečamo šele, ko gremo s kužkom prvič v pasjo šolo. Tam nujno potrebujemo nekaj za motivacijo in nagrajevanje želenega vedenja in največkrat so to priboljški različnih oblik in proizvajalcev.

Kaj je torej pomembno pri sestavinah piškotov za pse?

V trgovinah za male živali se police kar šibijo pod gromozansko izbiro takšnih in drugačnih nagradic za pse. Ampak, če smo se poglobili v sestavo briketov ali sestavili pestre jedilnike z uravnoteženimi surovimi obroki, moramo kvalitetno prehrano nadaljevati tudi s piškoti za pse kajne?

Torej, pri izbiri priboljškov moramo biti pozorni na glavne sestavine, ponavadi več kot jih je, večja je verjetnost, da bodo le te predelane. Izogibamo se posladkom, ki vsebujejo procesirano meso, mesno moko, živalske maščobe in z ogromnim deležem žitaric, ker smo na take zapise pozorni tudi pri izbiri hrane za pse.

Sestava je pomembna tudi zato, ker je vse preveč psov s preobčutljivostnimi reakcijami in alergijami na določene sestavine ravno zaradi njihove slabše kvalitete in ker je seveda najbolj pomembno, da bo kuža priboljšek dejansko z veseljem pojedel se v večini pojavljajo dodatki umetnih snovi, ki pa lahko občutljivost samo še potencirajo in tako nimajo kaj iskati v piškotih za pse, ki naj bodo zdrav in slasten grižljaj.

Naj bodo piškoti za pse pripravljeni s skrbno izbranimi in kvalitetnimi sestavinami, predvsem pa moramo biti pozorni na dodani sladkor in sol ter brez ojačevalcev okusa in konzervansov. To so s pomočjo kemijske tehnologije pridobljene umetne spojine, torej jih v naravi v taki obliki ne najdemo. Njihov namen pa je umetno poudarjanje vonja, okusa in barv in na dolgi rok niso zaželjeni ne v človeški in ne v pasji prehrani. Ravno zaradi takih dodatkov je ponavadi na embalaži podana tudi največja dnevna količina priboljškov, ki jih kuža lahko poje.

V pasji pekarni Papy se zavedamo, kako pomemben je izbor kakovostnih sestavin tudi za piškote za pse in na naših policah najdete samo kvalitetne, ročno narejene in v pečici spečene piškote. V naših piškotih prav tako ne boste zasledili živalskih maščob, saj uporabljamo le najbolj kvalitetno meso in ribe ter polnozrnate moke in olivno olje. In kar je tudi zelo pomembno, ne dodajamo soli, sladkorja, ojačevalcev arom in konzervansov. Poleg tega pa surovine dobavljamo od lokalnih, slovenskih kmetov in proizvajalcev in jih na tak način tudi podpiramo.

jetrni piškoti