Moram iti, priden bodi!

Moram iti, priden bodi!
marec 22, 2017 Melisa Gromilic

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Dejstvo je, da včasih pač moramo po raznoraznih opravkih brez psa. In tudi velikokrat se vprašamo, kaj bo počel ta čas, ko me ne bo? Bo spet raztrgal povšter? Se bo tokrat spravil na mizo in stole? Nekateri so leni in radi spijo, nekateri pa imajo ogromno energije in so vsako sekundo pripravljeni nekaj početi. Če ima pes premalo zaposlitve se bo hotel zamotiti. Pograbil bo tisto, kar je najbližje in začel trgati oz. gristi.

Kako pa to preprečimo?
Seveda najbolj pomembno je, da psu ponudimo dooolg sprehod. Vsak ve, kako vzdržljiv je njegov pes, temu primerno se tudi prilagodi sprehod. V večini primerov pa sprehod ne bo zadostoval. Pohištvo bo še vedno razgrizeno, perje bo po celem stanovanju….Kaj pa potem?

Seveda prva opcija je hišni boks. Včasih se ljudje bolj pritožujejo od psa, ko jim omeniš hišni boks. Ni nič takega, lahko rečemo tudi soba od psa. Na hišni boks se psa navaja počasi brez siljenja. Lahko traja 3 dni lahko pa 9 mesecev. V boksu se ga pušča šele ko je pes 100% pripravljen, da lahko eno uro ali pa pet ur zdrži zaprt v boksu.

Druga zelo pomembna točka pa je – MENTALNA ZAPOSLITEV.
To ne pomeni, da bo vaš pes bral knjigo, risal in podobno 😀 Obstajajo super igrače, s katero se pes lahko zaposli za kar nekaj časa. Takšne igrače imajo ponavadi luknjico v katero mu lahko natlačimo priboljške. Pes bo igračo kotalil ali pa grizel in ven bodo padali priboljški. Malo daljša zaposlitev bo, če mu v igračo damo arašidovo maslo ali pasji kokos, tako se bo pes zaposlil za dlje časa.
Če pa imamo še kaj ekstra časa, mu lahko en dan prej v igračo damo jogurt, sadje, meso, arašidovo maslo, kar pač imamo pri roki in vse skupaj zamrznemo. To je super poletna osvežitev, pes pa se bo zamotil za kar nekaj časa.

Na ta način, bomo psa fizično in mentalno izmučili, verjetnost da se bo lotil uničevanja pohištva pa se bo zmanjšala! 🙂