Brezmesni piškoti za pse… To je samo za vegetarijance!

Brezmesni piškoti za pse… To je samo za vegetarijance!
marec 7, 2017 Neva Lukša

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

Izbira priboljškov za pse v takšni ali drugačni obliki je tako velika, kot je naša domišljija bi lahko rekli. Čeprav so naši psi mesojedi oziroma tudi vsejedi, glede na njihove pestre jedilnike, pa se najdejo med priboljški tudi taki, ki ne vsebujejo mesa, brezmesni piškoti. Kaj je razlog temu?

Nekateri lastniki psov namenoma iz svojega prepričanja poiščejo priboljške, ki ne vsebujejo mesa, ravno zato, ker je to del pasje prehrane, kjer si lahko brez slabe vesti izberejo piškote, ki ne vsebujejo mesa, ker vsa ostala prehrana njihovega ljubljenčka temelji na beljakovinah živalskega izvora.

Posladkov in nagradic, ki ne vsebujejo mesa pa ne kupujejo samo vegetarijanci, daleč od tega. Zaradi sestavin brezmesnih piškotov, kot jim pravimo v pasji pekarni Papy, so priljubljeni tudi ti in to med vsemi kužki, če se le njihovi lastniki odločijo ponuditi tudi tovrstne priboljške, sestavine piškotov pa so tako zanimive, da bi jih pojedli tudi človeški gurmani.

In prav nič narobe ni, če kakšen del pasjega grižljaja ne vsebuje živalskih beljakovin, priboljški so vendarle nagrada in izkazovanje naklonjenosti našim zvestim tačkam in tako ne predstavljajo glavnih obrokov namesto uravnotežene prehrane.

Brezmesni piškoti so velikokrat tudi prava izbira pri kužkih, ki jih pestijo preobčutljivosti na hrano ali celo alergije, saj je večina teh težav pogojena prav z glavnim virom beljakovin, torej z mesom. Kar pa je super novica za vse smrčke, ki še iščejo sebi primerne, zdrave in okusne priboljške.

Pri piškotih za pse v pasji pekarni Papy ni vodilo, da nekaterih izbranih in kvalitetnih sestavin ne bomo uporabili, ker piškoti potem ne bi vsebovali mesa, ampak recepte pišejo izostrene brbončice in smisel za kombinacijo izvrstnih okusov. Zato se nismo omejili samo na piškote z mesno osnovo, ampak pri nas najdete tudi take, kjer so glavne sestavine brusnice, konopljina moka in olje, mozzarela in korenček ali pa sladki med.