Barf, nova modna muha ali najboljša izbira hrane za mojega psa?

Barf, nova modna muha ali najboljša izbira hrane za mojega psa?
marec 17, 2017 Neva Lukša

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/papysi14/public_html/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89

V prvem prispevku smo opisali glavne značilnosti dobre hrane za pse, poudarek pa je bil predvsem na briketirani ali hladno stiskani hrani. Kaj pa surova hrana, BARF, kaj je dodana vrednost in zakaj bi se odločili poskusiti z nečim čisto novim, drugačnim?

Tempo življenja nam diktira tudi čas, ki ga namenimo našim kosmatim prijateljem in velikokrat se zgodi, da se sprašujemo ali lahko ponudim svojemu psu še kaj boljšega namesto hrane, ki jo je sedaj, da bo njegovo življenje kvalitetno, zadovoljno in dolgo. V zadnjih letih je veliko govora o surovi prehrani oziroma se velikokrat srečamo z besedo BARF, kar pomeni Biologically Appropriate Raw Food oziroma Bones And Raw Food.

Surova hrana je zasedla svoje mesto v pasji prehrani zaradi lažjega nadzora nad kvaliteto surovin, ki sestavljajo pasji obrok. Poudarek je na ohranjanju hranilnih snovi v čimvečji meri, katere se v določenem odstotku uničijo tekom pečenja briketov. Seveda pa vsi obroki ne vsebujejo predelanega mesa in mesnih stranskih proizvodov, ki po večini povzročajo največ težav z alergijami.

Sliši se enkratno, vračanje h koreninam naših kužkov, ampak ko začnemo s prebiranjem informacij o surovi hrani se začnejo porajati tudi vprašanja, kako uravnotežiti obrok, kaj pa če je moj pes na katero od surovin alergičen in nenazadnje, kako naj uskladim natrpan urnik s pripravo surovih obrokov, ki vseeno zahtevajo nekaj časa za pripravo. Problem nastane tudi, ko se pravočasno ne bi spomnili odmrzniti zajtrka za lačnega kosmatinca.

V pasji pekarni  Papy se zavedamo, da je pravilno izbrane hrane vsaj toliko kot je različnih pasjih osebnosti in ena od teh je tudi surova hrana, pripravljena tako, da so kocke dovolj majhne, da se zelo hitro odmrznejo. Na voljo so različni okusi in kombinacije mesa, vampov in kosti ter zelenjave in sadja, da je jedilnik čimbolj pester.

Če pa vas vseeno skrbi surova hrana, je odlična alternativa liofilizirana surova hrana, čista novost pri nas. To so okusne mesne in žitno-mesne kocke identične tistim zamrznjenim, samo da je proces obdelave nekoliko drugačen in sicer se z globokim hitrim zamrzovanjem odstrani vodo iz hrane, končni produkt pa so posušene kockice, ki jih lažje shranjujemo in so popolnoma uravnotežene, tako da je vsak obrok najboljša podpora za nove dogodivščine. In še ena super lastnost, lahko jih uporabljamo tudi kot priboljške.